Choď na obsah Choď na menu

DISKUSIE, KOMENTÁRE, ZDIEĽNIE, LAJKY

 

Vždy zvažujte, aké statusy a informácie budete zdieľať komentovať lajkovať. Nedajte sa vyprovokovať do komunikácie s agresívnymi či manipulatívnymi užívateľmi sociálnej siete.

  1. Právnické osoby na sociálnych sieťach

 

Na sociálnych sieťach majú svoje účty aj rôzne inštitúcie, úrady, firmy, neziskové organizácie, ekonomické subjekty, kultúrne inštitúcie, školy, športové kluby a podobne. Drvivá väčšina týchto inštitúcií  resp. účty a profily týchto inštitúcií sú dôveryhodné a relevantné, to znamená, že nie sú rizikové. Treba si však zistiť prostredníctvom webovej stránky danej inštitúcie alebo subjektu, či má na danej sociálnej sieti účet naozaj vytvorený. Zvyčajne sa to dá zistiť tak, že tieto subjekty majú na svojej úvodnej stránke webu ikonu danej sociálne siete, na ktorú keď kliknete, otvorí sa vám účet tohto subjektu na danej sociálnej sieti.

 

Na sociálnych sieťach však majú otvorené účty aj falošné subjekty. Tieto však tiež môžu mať zaregistrovanú aj vlastnú webovú stránku a na nej odkaz na danú sociálnu sieť.

 

Preto ak Vám nejaký takýto subjekt bude prostredníctvom sociálnej siete ponúkať nejaké služby resp. vám bude chcieť niečo predať, vyhľadajte takýto subjekt prostredníctvom Google na internete a overte si údaje, ktoré sa ho týkajú a ktoré by mal mať ako zaregistrovaný subjekt zaevidované v rôznych typoch registrov.

 

Odporúčame na webovej stránke takéhoto subjektu preveriť údaje o danom subjekte – mailovú adresu, telefónne čísla, ak ide o právnické osoby, dá sa overiť aj IČO a podobne.

 

 

Skupiny na sociálnych sieťach

 

Svoje účty na sociálnych sieťach majú aj alebo si vytvárajú aj rôzne záujmové skupiny. Môžu to byť skupiny, vznikajúce na základe určitých profesných kompetencií, koníčkov, zdieľania určitých rovnakých názorov, alebo na základe poskytovania určitých sociálnych, kultúrnych, športových, spoločenských služieb, a podobne. Ak sa chcete stať členom takejto skupiny, v prvom rade si pozrite jej profil, zistite počet členov a prečítajte si statusy, ktoré táto skupina zdieľa. Ak má skupina relevantné množstvo členov, niekoľkoročnú existenciu a obsah statusov korešponduje s tým, prečo sa chcete aj vy stať členom skupiny resp. aké informácie chcete získať, môžete sa do takejto skupiny prihlásiť. 

 

Dôveryhodné skupiny záujem o členstvo často preverujú, to znamená, že sa členom skupiny nestanete automaticky, ale Vám najprv príde notifikácia, že relevantné zodpovedné osoby Vaše členstvo v skupine preverili a odsúhlasili. Výhodou takýchto skupín je, že sa od členov týchto skupín môžete dozvedieť dôveryhodné a pre Vás potrebné informácie, na ktoré sa môžete spoľahnúť. Ak máte napríklad nejaké problémy s Vaším počítačom, vlastnou webovou stránkou, klubovým členským a podobne, prostredníctvom týchto skupín môžete takéto problémy vyriešiť, pretože členovia týchto skupín vám poradia.

 

 

 

Kontakt

Štatistiky

Online: 4
Celkom: 347073
Mesiac: 5330
Deň: 193