Choď na obsah Choď na menu

MÔJ SVET

                                                                                                  

logo-moj-svet-06.jpg

 

 

 

 

AKÝ JE MÔJ SVET?

 

 

Logo stránky je symbolom toho, čo ma znepokojuje, čoho sa obávam. Môjmu svetu spolu s osobnými svetmi siedmich miliárd ľudí našej, a teda aj mojej planéty zvanej Zem hrozí nebezpečenstvo. Ohrozuje ju meteor nebezpečných rozmerov. Je zložený z množstva neriešených konfliktov a regionálnych vojen, obsahuje prvky globálneho otepľovania, klimatických zmien a bilióny molekúl plastového odpadu. Do zemskej atmosféry vrhá nebezpečné lúče neriešených migračných kríz, rasovej intolerancie, neznášanlivosti jednotlivcov i skupín ľudí, závisť a korupciu, vraždy a únosy. Negatívne vplýva na rozdelenie zdrojov a bohatstva Zeme, zvyšuje rozdiely medzi chudobnými a bezmocnými a bohatými a mocnými, ktorí im vládnu. 

Logo znamená, že Môj svet, Náš svet, je v ohrození. 

Stránka ORBIS MEA – MÔJ SVET  je preto nielen o mne,  mojom živote, o mojom svete, mojej životnej filozofii a morálke. Je alebo chce byť apelom, výzvou. 

Ľudia, priatelia, chráňme si svoj, náš, svet.

Nedopustime jeho zánik. 

 

©  Ján Cangár august 2018

 

P.S. 2020:

V texte som nespomenul choroby. 

Náš svet postihla pandémia COVID-19. Tisícky miliárd kvapiek nakazených koronavírusom vytryskli nie z meteoru, ale priamo zo srdca našej planéty. Bilancia je desivá: 5 miliónov nakazených a takmer 500 000 obetí (k dnešnému dňu).  Vakcína je v laboratóriach. Pandémia ešte zďaleka nekončí.  Vraj bude aj druhá vlna. Desivejšia? Hroznejšia? S väčším počtom nakazených, aj obetí? A vírus sa na našej Zemi „udomácni”’, stane sa povinnou výbavou našich organizmov, slín, krvi, pľúc.  Dokážeme mu čeliť? Naučíme sa s ním koexistovať?

Neviem. Zatiaľ to nevie nikto z nás. 

Zatiaľ (zdá sa) to zvládame. (?)

27. máj 2020angár 

 

 

 

 

 

 

00004kto-som-2.jpeg

 

 

KTO  SOM

 

PROJEKTY

 

PUBLIKÁCIE

 

00006aky-som-2.jpeg

 

 

1968

 

  TVORBA OM 

 

...a iné

 

 

 

Kontakt

Štatistiky

Online: 1
Celkom: 347534
Mesiac: 5464
Deň: 213